English Questions: Sentence Correction 26-8-2016

English 0 Comments

English Questions: Sentence Correction

Hi Aspirants

Welcome to Online English Section with clarification in gkshort.in. Here we are making question test in sentence redress, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB and SSC CGL EXAM and other aggressive exams.

1.Rapid monetary alterations drive basic change, which lead to quicker financial development.

रैपिड मौद्रिक परिवर्तन बुनियादी परिवर्तन है, जो जल्दी वित्तीय विकास के लिए नेतृत्व ड्राइव।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No revision are required.

Answer – C. 3

Clarification : It ought to be “changes” rather than “change”

2.A budgetary emergency ought to be met with quick activity, and spending shortfalls ought to be sliced immediately, for the most part through spending cuts.

एक बजटीय आपातकालीन त्वरित गतिविधि के साथ मुलाकात की जानी चाहिए, और खर्च खामियों खर्च में कटौती के माध्यम से सबसे अधिक भाग के लिए, तुरंत कटा हुआ होना चाहिए।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No adjustment are required.

Answer – E. 5

Clarification : No adjustment are required.

3.liberal vote based qualities are by and by under attack, and the way cleared by Keynes and Roosevelt is still the main way out.

उदार वोट आधारित गुणों हमले के अंतर्गत द्वारा और से कर रहे हैं, और जिस तरह कीन्स और रूजवेल्ट ने मंजूरी दे दी है अभी भी मुख्य रास्ता है।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No redress are required.

Answer – E. 5

Clarification : No redress are required.

4.Now Western political elites are committing another error when apparently cowed by the populist they neglect to mount a full-throated barrier of progressivism’s excellencies.

अब पश्चिमी राजनीतिक कुलीन वर्ग एक और गलती करने से कर रहे हैं जब जाहिरा तौर पर लोकलुभावन से वे प्रगतिशीलता के महानुभाव की एक पूर्ण गले बाधा माउंट करने के लिए उपेक्षा।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No amendment are required.

Answer – C. 3

Clarification : it ought to be populists rather than populist

5.The other issue with the tradition astuteness’ oversimplified join amongst globalization and populism is that it gets the planning incorrectly.

परंपरा धूर्तता ‘के साथ अन्य मुद्दे वैश्वीकरण के बीच में शामिल होने के  लोकलुभावनवाद कि यह योजना गलत तरीके से हो जाता है।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No revision are required.

Answer – A. 1

Clarification : Replace “tradition” with “ordinary”

6.That decision was neither predetermined nor one that whatever is left of the world ought to impersonate.

यह निर्णय पूर्व निर्धारित न था और न ही एक है कि जो कुछ भी दुनिया के छोड़ दिया है अभिनय करना चाहिए।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No revision are required.

Answer – E. 5

Clarification : No revision are required.

7.One issue with the developing tried and true way of thinking is that it mexis three arrangements of elements that ought to be kept separate for scientific and approach purposes.

सोच के विकास की कोशिश की और सही तरीके के साथ एक मुद्दा है कि यह तत्वों में से तीन की व्यवस्था है कि चाहिए वैज्ञानिक दृष्टिकोण और प्रयोजनों के लिए अलग रखा जा रहा है।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No revision are required.

Answer – C. 3

Clarification : The right spelling is blends

8.A frail handle of causes will prompt half baked arrangements and soon thereafter populism really may get to be unstopped.

कारणों में से एक कमजोर संभाल आधे पके हुए व्यवस्थाओं का संकेत होगा और उसके बाद जल्द ही लोकलुभावनवाद वास्तव में खोले जाएंगे करने के लिए मिल सकता है।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No redress are required.

Answer – D. 4

Clarification : It ought to be relentless rather than unstopped

9.Out-of-control globalization has devastate employments, brought on white collar class earnings to stagnate, and extended salary disparity.

बाहर के नियंत्रण वैश्वीकरण रोजगारों, बहना सफेद कॉलर वर्ग आय पर लाया तबाह हो गया है, और विस्तारित वेतन असमानता।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No rectification are required.

Answer – B. 2

Clarification : Replace “crush” with “decimated”

10.The result was an inconceivable measure of shabby liquidity that balanced out the monetary part, reestablish stock and land costs, and build residential interest.

परिणाम जर्जर तरलता की समझ से बाहर एक उपाय है कि मौद्रिक हिस्सा बाहर संतुलित था, शेयर और भूमि की लागत की स्थापना, और आवासीय ब्याज का निर्माण।

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 5 No amendment are required.

Answer – E. 5

Clarification : No redress are required.

 

 

Share with your friends and write your comments
इस पोस्ट को देख कर अपना कमेन्ट अवश्य लिखें