English Questions spelling correction 31-8-2016

English 0 Comments

English Questions: spelling correction

Welcome to Online English Section with clarification in gkshort.in. Here we are Starting new tests in view of the some troublesome words from Editorials, which is essential for IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB and SSC CGL EXAM and other focused exams.

1). Which of the accompanying spelling erroneous in the given connection ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) sporadic अनियमित

2) industrious मेहनती

3) evence

4) malicious शैतानी

5) All are right

Answer – 3)

Clarification : Evince is right spelling

2). Which of the accompanying spelling off base in the given connection ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) diaspora

2) debility दुर्बलता

3) woozy बेसुध

4) debut कैरियर की शुरुआत

5) All are right

Answer – 5)

Clarification : All are right

3). Which of the accompanying spelling off base in the given connection ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) naivete भोलेपन

2) subtlety  अति सूक्ष्म अंतर

3) peian

4) offspring संतान

5) All are right

Answer – 3)

Clarification : paean is right spelling.

4). Which of the accompanying spelling mistaken in the given setting ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) nee

2) pecilate

3) touchy  चिड़चिड़ा

4) specialty आला

5) All are right

Answer – 2)

Clarification : peculate is right spelling.

5). Which of the accompanying spelling mistaken in the given setting ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) allot ठहराना

2) gag थूथन

3) juggle हथकंडा

4) jaicose

5) All are right

Answer – 4)

Clarification : jacose is right spelling.

6). Which of the accompanying spelling wrong in the given connection ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) abuse गाली देना

2) anarchy  तबाही

3) shine चमक

4) leway

5) All are right

Answer – 4)

Clarification : space is right spelling.

7). Which of the accompanying spelling wrong in the given connection ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) convenient काम

2) condemn बहस

3) hiccup हिचकी

4) goery

5) All are right

Answer – 4)

Clarification : violent is right spelling.

8). Which of the accompanying spelling inaccurate in the given setting ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) hide

2) compound बढ़ा

3) abrupt कर्कश

4) resentment शिकायत

5) All are right

Answer – 5)

Clarification : All are right

9). Which of the accompanying spelling inaccurate in the given setting ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) exorcist ओझा

2) feitish

3) fervid  प्रचंड

4) range सरगम

5) All are right

Answer – 2)

Clarification : interest – fixation is right spelling.

10). Which of the accompanying spelling mistaken in the given connection ?

दिए गए संदर्भ में गलत वर्तनी निम्न में से कौन सा?

1) doleful मातमी

2) denunciation अभियोगात्मक भाषण

3) armistice अमन

4) doyan

5) All are right

Answer – 4)

Clarification : doyen is right spelling.

 

 

Share with your friends and write your comments
इस पोस्ट को देख कर अपना कमेन्ट अवश्य लिखें