Para-jumbled sentences question answer 2016

English 0 Comments

English Questions: Para-jumbled sentences

Welcome to Online English Section with clarification in gkshort.in. Here we are making question test in Parajumbled Sentences , which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB and SSC CGL EXAM and other aggressive exams !!!

I. Revise the accompanying sentences in the correct arrangement to shape a significant passage then answer the accompanying inquiries .

(A) However, while understanding, they would not know when to stop and what to underscore.

(B) Since then, their utilization has been regularized and the accentuation rules have been trailed by all.

(C) In prior days, individuals learnt by perusing so everyone can hear.

(D) But not everyone utilized the same accentuations for the same thing.

(E) To address this issue, different signs portraying different accentuations were presented.

(F) Thus, firmer rules with respect to accentuations were encircled so that everybody utilized them as a part of a comparative way.

1. Which of the accompanying sentences ought to be the SECOND after revamp? साथ वाक्य में से कौन सा सुधार के बाद दूसरा होना चाहिए?

1) A

2) B

3) D

4) E

5) F

Answer – 1) A

2. Which of the accompanying sentences ought to be the THIRD after revamp? साथ वाक्य में से कौन सा सुधार के बाद तीसरे होना चाहिए?

1) A

2) E

3) D

4) F

5) C

Answer – 2) E

3. Which of the accompanying sentences ought to be the FIFTH after reworking ? साथ वाक्य में से कौन सा नए सिरे बाद पांचवें होना चाहिए?

1) B

2) C

3) A

4) E

5) F

Answer – 5) F

4. Which of the accompanying sentences ought to be the SIXTH (LAST) after reworking ? साथ वाक्य में से कौन सा नए सिरे बाद छठे (अंतिम) होना चाहिए?

1) C

2) E

3) D

4) B

5) F

Answer – 4) B

5. Which of the accompanying sentences ought to be the FIRST after reworking? साथ वाक्य में से कौन सा नए सिरे बाद पहली होना चाहिए?

1) A

2) B

3) C

4) D

5) E

Answer – 3) C

II. Rework the accompanying sentences in the best possible grouping to shape a significant section then answer the accompanying inquiries.

(1) So how is worldwide rivalry evolving organizations?

(A) For instance, a gathering with a far reaching pay stop may must be sufficiently adaptable to approve pay increments to masters and chiefs in creating’ nations, who are still ready to escape for a superior offer.

(B) Second, the developing business sector organizations and in addition set up multinationals are opponents, – it is highly unlikely these can be Ignored.

(C) First, organizations are responding quicker than before to pay changes.

(D) An a valid example today is Africa, where fast development in key nations, strikingly Nigeria, has influenced numerous representatives that the mainland’s chance may at long last have arrived.

(E) seeing generously compensated exile outside directors motivates the neighborhood Indian administrators to request progressively and bosses need to react.

(F) So such nations where individuals move effectively – like India – are seeing official pay rising quickly.

6. Which of the accompanying ought to be the LAST (SEVENTH) sentence after the modification? साथ में से कौन सा संशोधन के बाद पिछले (सातवें) की सजा होनी चाहिए?

1) F

2) E

3) D

4) C

5) B

Answer – 3) D

7. Which of the accompanying ought to be the FOURTH sentence after the modification? साथ में से कौन सा संशोधन के बाद चौथा वाक्य होना चाहिए?

1) A

2) B

3) C

4) D

5) F

Answer – 5) F

8. Which of the accompanying would it be a good idea for him to the FIFTH sentence after the revamp? साथ में से कौन यह सुधार के बाद पांचवें सजा के लिए उसके लिए एक अच्छा विचार हो सकता है?

1) A

2) B

3) C

4) E

5) F

Answer – 4) E

9. Which of the accompanying ought to be the SECOND sentence after the revision? साथ में से कौन सा संशोधन के बाद दूसरा वाक्य होना चाहिए?

1) A

2) B

3) C

4) E

5) F

Answer – 3) C

10. Which of the accompanying ought to be the THIRD sentence after the revision? साथ में से कौन सा संशोधन के बाद तीसरे वाक्य होना चाहिए?

1) A

2) B

3) C

4) D

5) E

Answer – 1) A

 

 

Share with your friends and write your comments
इस पोस्ट को देख कर अपना कमेन्ट अवश्य लिखें