Practice Questions for “English language Spotting Error

English 0 Comments

Practice Questions for “English dialect Spotting Error”.

1.Though the main segment/of the book was dull,but/the later part was/very intriguing.

Ans: Subtitute “yet” by “yet” or erase ‘however’. ” Though is constantly trailed by “yet” or essentially comma.

2.Everyone concurs/that Rahul is smarter than/every one of the individuals/of the family.

Ans: Put “other” after ‘all’.Refer Rule2.

3.Watch/how watchful/the sparrow weaves/the straws into each other to shape a home.

Ans: Change “watchful” to “precisely” to make it a verb modifier.

4.Like the commission has prescribed/in its/report the standards should be implemented all the more entirely.

Ans: Replace “like” by ‘as’.

5.Although he/just gains eight hundred rupees a month,/he figures out how to bolster/his family sufficiently.

Ans: Change the position of ‘as it were’. Put it before ‘eight hundred rupees’. When in doubt “just” or “even” ought to be put promptly before the word it is proposed to qualify.

6.After worked hard/over a long stretch/he discovered/he had scarcely made no benefit by any means.

Ans: Change “no” to “any” .’Hardly’ is a negative word and consequently ought not be taken after a negative word.

7. It appears to be obviously/to me that the visits they/made to the island/were not extremely visit.

Ans:  Change “clearly” to “obvious” to make it descriptor.

8.I had/gone/to Calcutta/to convey couple of good.

Ans:  Add “a” preceding few to make it positive.

9.He got to the top/and was extremely baffled/when he found that another person/had achieved it prior.

Ans: Replace “exceptionally” by ‘much’. Past participle is ordinarily gone before by “much” as present participle is regularly gone before by ‘exceptionally’.

10. The understudies ought to/do their lessons consistent/from starting/of the term.

Ans:  Change “consistent” to routinely to make it intensifier of way.

11.It is constantly simple/to discuss a/thing than to do/it ourselves.

Ans:  Change “simple” to “less demanding” to make it a near degree.

12.I frequently gave/him cash and/I gave/him few yesterday.

Ans:  Replace “few” by ‘a few’. “Few” indicates number and “a few” signifies an amount or a sum.

13. My everything trusts/were dashed to the ground/when I came to know/that my child had fallen in terrible organization.

Ans: Put “all” before ‘my’. ” my everything’ is a defective expression. Redress it as ‘all my’.

14. We occasional/or ever see/those cheerful/who are narrow minded.

Ans: Replace “ever” by ‘never’. “From time to time” is a negative word and it must be combined with a negative word.

15.Two first/sections of this/book are/exceptionally intriguing.

Ans: Replace ‘two first’ by ‘initial two’.

 

 

Share with your friends and write your comments
इस पोस्ट को देख कर अपना कमेन्ट अवश्य लिखें