venn Diagram Question Answer with Explanation

Reasoning 0 Comments
venn Diagram Question Answer with Explanation
Study the graph given beneath and answer each of the accompanying inquiries.
2222
1. What number of people who take tea and wine however not espresso ?
A. 20
B. 17
C. 25
D. 15
Answer: Option B
Clarification:
17 people take tea and wine however not espresso.
2. What number of people are there who take both tea and espresso however not wine ?
A. 22
B. 17
C. 7
D. 20
Answer: Option C
Clarification:
Number of people was taken both tea and espresso however not wine is 7.
3. What number of people take wine ?
A. 100
B. 82
C. 92
D. 122
Answer: Option D
Clarification:
122 people take wine.
4. What number of people are there who takes just espresso ?
A. 90
B. 45
C. 25
D. 20
Answer: Option B
Clarification:
25 + 20 = 45
5. What number of people takes all the three ?
A. 20
B. 17
C. 25
D. 15
Answer: Option D
Clarification:
15 people take all the three.
Headings to Solve (6-10)
Study the accompanying figure and answer the inquiries given beneath.
2222
6. What number of specialists are neither craftsmen nor players ?
A. 17
B. 5
C. 10
D. 30
Answer: Option A
Clarification:
The quantity of specialists who are neither craftsmen nor players is 17.
7. What number of specialists are both players and craftsmen ?
A. 22
B. 8
C. 3
D. 30
Answer: Option C
Clarification:
The quantity of specialists who are both players and craftsmen is 3.
8. What number of craftsmen are players ?
A. 5
B. 8
C. 25
D. 16
Answer: Option C
Clarification:
The quantity of craftsmen who are players is 22 + 3 = 25.
9. What number of players are neither craftsmen nor specialists ?
A. 25
B. 17
C. 5
D. 10
Answer: Option A
Clarification:
The quantity of players who are neither craftsmen nor specialists is 25.
10. What number of craftsmen are neither players nor specialists ?
A. 10
B. 17
C. 30
D. 15
Answer: Option C
Clarification:
The quantity of craftsmen who are neither players nor specialists is 30.

 

 

Share with your friends and write your comments
इस पोस्ट को देख कर अपना कमेन्ट अवश्य लिखें